HOME OVER ONS AGENDA CD'S CONTACT    NIEUWS   

SPONSORS

rECENSIES

lINKS

vRIENDEN

dIRIGENT

REPERTOIRE

fOTO'S

VOX MAGAZINE

  gASTENBOEK

ORGANISATIE

LEDEN

 

RECENSIES
 
 


Witte Weekblad 10 -10-2007

JAN LUUK VAN DIJK

LEIDEN - In de sfeervolle ambiance van de Hooglandse kerk ontving Leidens burgemeester Lenferink afgelo­pen zaterdag de eerste cd van de nieuwste opname van het mannenkoor ReM Vox Humana getiteld: 'Klassieke Parels'.

Het mannenkoor RCM Vox Humana is vanaf 1970 gevestigd in Leiden, maar heeft ook heel wat leden uit de omstreken. Zaterdag 6 oktober gaf het koor een miniconcert in de Hooglandse kerk en zong daarbij enkele nummers van de nieuwe cd. Volgens voorzitter Aaldert Onink is de Hooglandse kerk een bijzondere omgeving voor het koor. Niet alleen omdat zij al menig concert hebben gegeven in deze prachtige kerk, maar ook omdat de eerste opname van het koor in 1974 werd opgenomen in deze kerk. Het koor stond toen onder leiding van Sander van Marion, die nu ook als erelid aanwezig was. Sinds 2005 heeft het koor een vrouwelijke dirigent, nl. Susanna Veerman, die ook de algehele leiding van de cd-opname had.

De cd 'Klassieke Parels' bevat een aantal a-capella-nummers van het koor, waarvan zij op deze presentatie onder andere zongen de negrospiritual 'My Lord What a Morning' en een tweetal Russische liederen. Van Mozart werd het 'Ave Verum' ten gehore gebracht, gevolgd door 'Cantique de Jean Racine' van Gabriel Fauré.
Burgemeester Lenferink zei erg onder de indruk te zijn van het koor en van de prachtige zang in de prachtige omgeving van de Hooglandse kerk. "Als je je ogen even sluit lijkt het of koor en dirigent één instrument vormen" aldus Lenferenk.

Het koor sloot de bijeenkomst af met een prachtig gezongen 'Panis Angelicus’ van César Franck, waarbij de dirigente als soliste optrad. En tot slot klonk het krachtige 'Thanks be to God' van Stanley Dickson.

De cd is te koop via www.mannenkoorvoxhumana.nl

 

 

CONTACT: info@mannenkoorvoxhumana.nl